Skaffa utebox till din häst

27 oktober 2021
jonas olsson

editorial

Hästar, liksom de flesta andra djur, är nyfikna varelser. De vill ha trygghet men de vill också gärna veta vad som är på gång. Samtidigt vill vi som ägare skydda dem från de värsta väderväxlingarna. Varken kallt regn eller stekhet sol är idealiskt.

Lösningen på situationen är att skaffa en utebox. Det finns en hel del smarta fördelar med att skaffa utebox från uteboxen.se. Sett ur hästens synvinkel är det närmast idealiskt. När nu hästen inte kan gå ute året om ger en utebox både skydd och frihet och visst umgänge med kompisarna.

En utebox är lätt att gå in i

För ett flyktdjur som hästar är trånga och mörka utrymmen farliga och det är naturligt att de är tveksamma till att låta sig ledas in på sådana ställen. Ett stall med stallgång betyder en vandring, kort eller längre, in på ett ställe där faror kan lura.

Uteboxar är annorlunda. Du leder hästen utomhus hela vägen fram till hästens eget utrymme och det finns bara en dörr att gå in igenom. Sedan är det den egna trygga boxen med mat, vatten och skydd som gäller. Kanske finns bästa kompisen i boxen intill?

 

Bekvämlighet och lägre kostnader

En länga med uteboxar kan byggas så lång du vill. Bäst fungerar den med ett tak som skjuter ut en bit och därmed skyddar mot regn och alltför varm sol. Invändigt bestämmer du själv standarden. Du kan välja galler av olika slag mellan boxarna, eller en hel vägg.

Materialet väljer du också själv. Det finns träplank, men det finns också plank av återvunnen plast. Givetvis har hästboxen ett ventilationssystem som ger ett bra inneklimat för hästen/hästarna. Utebox ger dina djur ett trevligt hem med en vettig konstruktion och en lagom blandning av gemenskap, utsikt och möjlighet till avskildhet. En vinst för hästen och för dig.

Fler nyheter