Semester på kattpensionat i Stockholm

25 februari 2021
Lily Hansen

Om man älskar att resa samtidigt som man älskar sin katt, då kan det bli knepigt. Visst kan man ta med sina älsklingar ganska enkelt inom Europa, men det är inte alltid det känns rätt att tvinga med sin katt ombord på ett flyg. Men man behöver faktiskt inte välja mellan djur eller resor. Det finns underbara människor som har gjort det till sitt liv att ta hand om andras djur.

När suget efter att få resa blir för stort är det bara att googla fram närmaste Kattpensionat i Stockholm. Visst kan det kännas läskigt att lämna bort sitt älskade djur, men att ta en titt på hemsidan brukar lugna, att få se bilder på hur det ser ut och katter som mår bra. Om det inte räcker, varför inte ta en tur och hälsa på, och skapa en egen uppfattning?

 

Regler för kattpensionat

Det finns inga särskilda regler som ägare av kattpensionat måste följa gällande sin verksamhet. Samma regler som gäller för kattägare gäller också för kattpensionat. De måste behandla katterna som om de hade tillhört dem. 

Varje kattägare måste följa regler som innebär att katten blir väl omhändertagen. Katten måste få mat och vatten, ha en egen liggplats och ljusinsläpp där den bor. Dessutom måste man sköta om pälsen, klorna och tänderna. Vill man veta mera om vården av katter kan man gå in och läsa på jordbruksverkets hemsida.

Härliga dagar

När man är hemma flyter dagarna på och livet med katten bli en vana som ofta ser likadan ut varje dag. När katten kommer till pensionatet är det mycket möjligt att de får ännu mera uppmärksamhet där än hemma. Det beror absolut inte på att matte och husse inte bryr sig. Men pensionatets personal är där för att ta hand om djuren och se till att de har det fint under sin vistelse.

Fler nyheter