“Ohana betyder familj”

19 juli 2020
Lily Hansen

Det är svårt att sätta ord på vad våra husdjur betyder för oss. Det spelar egentligen roll om det är en hund, en katt eller en vandrande pinne. Så fort djuret har kommit till oss och fått ett namn så är det per automatik en del av familjen. Och som vi aldrig ska glömma “hunden” Stitch säga i Disney-filmen Lilo & Stitch från 2002: “Ohana betyder familj. Familj betyder att ingen lämnas utanför eller glöms.”. Med Stitch ord färska i minne är det också en självklarhet för oss att uppsöka veterinär när vårt husdjur har skadat sig eller mår dåligt.  

 

Rätt vård är en självklarhet
Precis som med vilken familjemedlem som helst skulle du aldrig tveka att ge ditt djur den hjälp det behöver. Du som är djurägare vet precis hur ont det gör i en att se sitt djur må dåligt; till exempel när din hund och bästa vän – som vanligtvis är en busig och sprattlig krabat – helt plötsligt är låg och tillbakadragen. Du vet direkt att någonting är fel, för du känner ditt djur bättre än någon annan. Och är det inte alltid bättre att ta det säkra före det osäkra? 

 

 

Du är husdjurets hjälte
Ta ditt djur till en veterinär i Bromma – om du bor i Bromma eller närliggande områden. Lokalisera dina lokala veterinärer så att du vet vart du ska vända dig om olyckan är framme. Lägg in numret till veterinären i din telefon så att du alltid är redo. Och framför allt, ta hand om ditt djur. Ta hand om din bästa vän och din familjemedlem. Ditt djur har inte själv valt att bo hos dig. Det bor hos dig därför att du har valt att bjuda in djuret till ditt liv. Det är dig och bara dig som ditt djur förlitar sig på.

Fler nyheter