Många löser livspusslet med hunddagis i Värmdö

10 januari 2022
Lily Hansen

editorial

Hunden är en familjemedlem precis som vem helst i familjen. Det innebär ett stort ansvar för husse och matte att göra livet så bra det bara kan bli för hunden, som trots allt inte har gjort valet att få komma till din familj. Men det är förstås alltid ett utmanande livspussel att vara 

hundägare och få ihop vardagen med framför allt ett arbete som upptar ens tid om dagarna. 

Som småbarnsförälder löser sig livspusslet med förskolor. Likadant fungerar det som hundförälder. Många människor löser sitt livspussel genom att placera sin hund på ett hunddagis. För dig som till exempel bor i Värmdö, jobbar heltid och inte har någon du känner som kan passa hunden är ett hunddagis i Värmdö det som får livet att fungera. 

För många hundägare i Värmdö är just hunddagis det som lättar desperationen av att inte veta hur man ska lösa sällskapet och aktiveringen för hunden under dagen. Att veta att man kan lämna sin vovve på hunddagis är sten som faller från bröstet för många hussar och mattar. 

 

image

 

Individuell inskolningsperiod

När du ska lämna din hund på hunddagis är det mer eller mindre samma procedur som när ditt barn ska börja förskolan. Det gäller att skola in hunden i rätt takt för att klara av den stora omställningen. Hur länge detta bör fortgå är upp till hunden. Alla hundar är individer och behöver olika lång tid för att anpassa sig till en ny miljö, nya människor och nya hundar. 

Prata också med hunddagiset så att du säkerställer att det jobbar duktiga hundmänniskor där. Du skulle inte lämna ditt barn på vilken förskola som helst utan att försäkra dig om att det är en trygg miljö. På samma sätt skulle du inte lämna din hund på hunddagis i Värmdö om det inte vore bra för hunden.

Fler nyheter