Kattpensionat hjälper kattägare att åka på semester

23 oktober 2019
admin

För den som har husdjur är det inte alltid en självklarhet att kunna åka iväg på semester. En utlandsresa kräver att någon kan passa den fyrbenta familjemedlemmen och det kan vara lättare sagt än gjort att hitta. Med ett bra husdjurspensionat går det fint att resa iväg och känna sig helt trygg med att djuret har det bra under tiden. Katter är inte flockdjur på samma sätt som hundar och många katter har svårare för nya situationer. Därför är det viktigt med ett kattpensionat där katten får ett eget utrymme, utan katter eller andra djur den inte känner. Många vill däremot gärna bo med övriga katter från samma familj. Det blir en trygghet.

 

 

Individanpassning är viktigt

 

Olika katter har olika behov. Vissa vill ha mer lugn och ro. De vill kanske inte interagera med främmande personer utan bara hålla koll på lite mer avstånd. Andra är väldigt tillgivna och vill gärna bli klappade och få kel och gos dagligen. Det bästa är om man kan hitta ett kattpensionat som anpassar sig till varje individ. Den katt som vill leka och busa med personalen får göra det, medan den katt som kanske är lite blyg eller reserverad får vara ifred. 

 

Rätt läge är avgörande

Ofta betalar man per dygn när katten ska bo på pensionat. Mat och kattsand brukar ingå i priset. För att katten ska trivas ska det finnas mysiga liggplatser och klätterställning med klösmöjligheter. Det är givetvis viktigt att pensionatet är helt rymningssäkert. Man ska kunna åka iväg och vara trygg med att katten inte kan ta sig ut. Det finns många olika kattpensionat och läget är en viktig faktor när man väljer vilket man vill lämna sin katt på. För den som behöver kattpensionat i Stockholm och ska flyga från Arlanda ligger till exempel Norra Stockholm Katt och Hundhotell bra till.

Fler nyheter