Fördelen med en kombinerad djuraffär

13 november 2019
admin

Att ha ett djur hemma är en viktig del av mångas liv. Vare sig det är barnen, din partner eller du själv som varit drivande i att införskaffa ett djur så upplever de flesta att djur i hemmet skänker både glädje och kärlek. Men det är också tidskrävande och i vår hektiska vardag kan det vara svårt att få till allt. Förutom att bland annat hämta och lämna barn, laga mat och hålla huset någorlunda städat ska man också se till att ta hand om sitt husdjur. Foder ska köpas, leksaker ska införskaffas eller bytas ut, klorna ska klippas, veterinären ska besökas.

Precis som gallerior och köpcentrum där man har samlat flera olika butiker på ett och samma ställe har allt fler zoobutiker börjat kombinera sina verksamheter med veterinärmottagningar.

 

Vilka tjänster erbjuds?

Att kombinera en zoobutik med veterinär är en enorm lättnad för de flesta djurägare då man enkelt kan ta hand om alla djurärenden på en och samma plats. Hos dessa veterinärer kan man ta hand om de vanligare åkommorna såsom hälsoundersökningar, vaccinationer och tandkontroller. Vissa har till och med narkos- och operationsavdelningar. De flesta har dock samarbete med något närliggande djursjukhus för dessa typer av tjänster. Dessa ”plus” zoobutiker brukar dessutom erbjuda veterinärfoder som är specialanpassat för olika åkommor hos ditt husdjur samt kloklippning och annan enklare djurvård.

Var finns dessa butiker?

Som sagt är det allt fler zoobutiker som har anpassat sig till konsumenternas efterfrågan och valt att kombinera sin verksamhet med en veterinärmottagning. Dessa ligger dessutom ofta i anslutning till ett större handelsområde vilket gör besöket ännu smidigare då man kan passa på att storhandla och få flera saker gjorda samtidigt. Ett exempel är en Zoobutik i Vinsta, strax norr om Stockholm som har veterinär på plats och ligger i ett handelsområde med större matvarukedjor omkring.

Här kan du läsa mer!

Fler nyheter