En trygg åktur i bilbur för hund

30 mars 2021
jonas olsson

Så fort dörren öppnas till bilen kommer hunden springande. Givetvis ska den fyrbenta bästa vännen få följa med. Det är inte bara att han älskar att vara med, han älskar även att åka bil. I den slappnar han av och följer vägen dit man åker. Med lite tur får han träffa bästa kompisen innan hemfärden. 

Det har aldrig varit problematiskt att ta med sig hunden i bilen. Snällt ligger den i sätet och väntar till framkomsten. Säkerhetsfrågan däremot, den dyker ständigt upp. Nu är det verkligen på tiden att skaffa ett skydd. Människor sitter med ett bälte av en anledning, att ha hunden lös känns inte så bra då. 

 

Krocktestad bur

Besultsångesten är alltid där. Vilket märke ska man välja? Vilken storlek blir bäst? Det bästa är att besöka en fysisk butik, eller köpa online där de säljer bilbur hund. Sortimentet där brukar vara bra och stort. 

Det är en självklarhet att välja en ordentlig, krocktestad bur. Burarna finns i olika prisklasser, men när det kommer till säkerhet är det inget att snåla på. Man får räkna med någon tusenlapp för att få en bra testad bur. Med tur kan man även hitta en bättre begagnad bilbur till ens hund. 

 

 

Fler alternativ

Det är inget alternativ längre att hunden ska sitta löst. Lagen är lite oklar, men det är olagligt att ha hunden lös, detta då den kan skada om det skulle ske en olycka. Inte alla har tillgång till ett stort bagageutrymme som en hundbur får plats i. Men det finns fler alternativ. 

Det finns även bilbälten till hundar. Liksom med burar bör man välja ett bilbälte som är vältestat och sitter bra på hunden. Det ska hålla för en eventuell krock och skydda både dig och hunden så bra som möjligt. Säkerheten först för dig och din pälskling.

Fler nyheter